СРБИЈА: Драстично намалување на дневниците на државните службенци

ГЛАВНИОТ ОБВИНИТЕЛ НА ТРИБУНАЛОТ ВО ХАГ: Напади врз споменици се воени злосторства

Лажните деца-бегалци од Ниш се враќаат дома

ЕРДОГАН Ѝ СЕ ЗАКАНИ НА РУСИЈА: Турција нема да седи со скрстени раце

03/10/2013 - 07:44

Мимоза Кусари поднесе оставка, сака да стане градоначалничка на Ѓаковица

На изборите се пријавија 105 политички субјекти, 33 политички партии, две коалиции, 53 граѓански иницијативи и 15 независни кандидати. Една третина од нив се српски кандидати

Косовската министерка за трговија и индустрија, Мимоза Кусари-Лила поднесе оставка на функцијата на која се наоѓаше во изминатите две години. Причина за тоа е нејзината кандидатура за градоначалник на Ѓаковица, на престојните локалани избори.

Соопштувајќи ја одлуката, таа истата ја оцени како праведна.

- Сметам дека оставката е најдобрата можна одлука поради почетокот на изборната кампања, поточно поради почетокот на трката за градоначалник во Ѓаковица – изјави Лила.

На новинарско прашање дали повторно ќе биде министер, таа рече дека многу повеќе ја сака општината во која е кандидат за градоначалник.

- По идните парламентарни избори, кога и да бидат, или по еден определен период, на почеток целта ми е да бидам градоначалник на Општина Ѓаковица, а за останатото ќе видиме – изјави Кусари-Лила.

Локланите избори на Косово ќе се одржат на трети ноември. На изборите се пријавија 105 политички субјекти, 33 политички партии, две коалиции, 53 граѓански иницијативи и 15 независни кандидати. Една третина од нив се српски кандидати.

(Телеграф.мк)

Оставете коментар

Коментарот можете да го испратите и користејќи:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*