Сцена Сцена од „Љубовници“, режија Катерина Коцевска, Драмски театар (Фото: Промо)

НОВА СЕЗОНА: Драмски почнува со премиери, велешкиот театар со фестивал

Битолскиот театар се врати од заслужениот одмор на 1 септември и веднаш започна со играње на претставите од тековниот репертоар. Кон средината на месецов премиерно ќе биде изведена претставата „Тајното оружје“ од Братислав Димитров, во режија на Ненад Витанов

Видео

Галерија

ХОРОР ВО КИЕВ: Граната експлодира меѓу насобрани демонстранти

Еден загина, а повеќе лица беа повредени, од кои повеќето полицајци откако експлодира рачна граната за време на демонстрации во Киев против уставните измени